Velkommen!

Dette er bloggen til deg som er interessert i urban dyrking og ønsker inspirasjon og veiledning for å lykkes med småskala dyrking. Her kan du følge det som skjer gjennom hele vekstsesongen, få innblikk i andres dyrkingsprosjekt og en rekke tips og råd for en vellykket dyrkingssesong.

Bak bloggen står Kompetansesenteret for urban dyrking på Voll gård, som er en kilde for kunnskap og inspirasjon for dyrking av egen mat i og rundt Trondheimby. Kompetansesenteret er et vedtak av Trondheim kommune og en del av satsningen på urban dyrking i byen. Vi tror på det å dyrke sin egen mat vil være en del av en bærekraftig framtid og ønsker å bidra til at urban dyrking får en større rolle i samfunnet.

Dette skjer på gården

På gården har vi en demonstrasjonshage på 500 m2 og dyrker en rekke grønnsaker og eksperimenterer med nye sorter. Alle er velkommen dit for å lære seg om småskala dyrking eller hjelpe til i hagen. Her holder vi også kurser og andre hagearrangement. Mer om tilbudene kan du lese her.

På høsten har vi gårdssalg på søndager da det er åpent gård. Her kan du kjøpe nyhøstet grønnkål, bladbete, bønner og mye mer, samt blomster. 

Vi som jobber her

Faglig ansvarig, Daniel Weiss, har jobbet med småskala dyrking i flere år og har bidratt til at kompetansesenteret fikk en god start i 2016, og har en sentral rolle i videreutviklingen framover. Han har god erfaring i alt fra ulike grønnsakssorter til redskap for å forenkle arbeidet i hagen, og er tilgjengelig for spørsmål og veiledning.

Marina Gørtz, økolog og prosjektleder for kompetansesenteret, jobber med å utvikle tilbudene om formidling og koordinerer hagearrangementer på gården og andre steder i byen, samt representerer kompetansesenteret på forskjellige evenemang. Hun har god kunnskap om de biologiske prosessene som skjer i hagen og forholdet mellom mennesket, natur og dyrking, samt god erfaring med formidling og kommunikasjon.

For å få ny kunnskap, inspirasjon og nå ut til folk, samarbeider vi med en rekke aktører, som sammen med oss inngår i et nettverk for urbant landbruk i Trøndelag. Disse er blant annet Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, Sør-Trøndelag Bondelag, NIBIO, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim Kooperativ, Skjetlein Videregående skole og NTNU.

Utvikling av kompetansesenteret

Denne bloggen er en del av utviklingen av Kompetansesenteret og er et sted der urbane dyrkere, kan samles, synes og dele med seg av dyrkingsprosjekt. Her kan alle få inspirasjon, kunnskap og diskutere med andre likesinnede. Sosiale kunnskapskvelder er under planlegging og vi vil synes på flere evenemang rundt om i Trondheim.

Vi har hatt vellykkede kurser for nybegynnere og inspirerende samlinger med ulike temaer innen urban dyrking. Dette er noe vi skal utvide under 2017/2018. Vi er i gang med samarbeid om kurser til høsten og gleder oss allerede.

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *