Trondheim frøbibliotek er Norges andre frøbibliotek og du finner det på Hovedbiblioteket ved Peter Egges plass i sentrum.

Frøbilblioteket er vedtatt av formannskapet som del av Trondheims satsning på urban dyrking, etter et et initiativ fra Hilde Opoku (MDG).

 

Slik fungerer det:

På våren låner du frø fra frøbiblioteket. Du velger hvilke frø du ønsker å plante, sjekker ut frø i skranken på biblioteket, og registrerer deg med navn og e-postadress. Deretter er det bare å starte med dyrkingen. Enten du har pallekarm, blomkasse eller friland i stor hage, kan du nå nyte av fordelene ved urban dyrking. På høsten høste du så frø fra plantene, og leverer de tilbake til biblioteket. Hvis avlingen ikke lykkes er det ikke noe å bli fortvilet over, lånet er ikke forpliktende.

 

Frø som du kan låne

Fra starten er det frø som er enkle å dyrke og høste frø fra, men med den voksende begeistringen for dyrking,  er forhåpningen stor at det blir fler og fler forskjellige frøsorter å låne de neste årene.

I starten, våren 2017, hadde frøbiblioteket følgende frøsorter:
Bataviasalat
Blomkarse
Bondebønne
Brekkbønne
Buskbønne
Busktomat
Ekebladsalat
Erteblomst
Kornblomst
Pastinakk
Persille
Plukksalat
Pyntekorg
Ringblomst
Ruccola
Sukkerert

 

Donering av frø

Har du frø hjemme som opprinnelig ikke er fra frøbiblioteket, men som du ønsker å donere slik at andre kan få bruke de? Merk påsen med navn på frøsorten og levere til biblioteket.

 

Kurs i høsting og frøsanking

I samarbeid med frøbiblioteket vil vi tilby kurs i høsting, frøsanking og hva som kan dyrkes på høsten, med start på sensommaren og utover høsten. Sjekk kalenderen for mer informasjon.

 

Åpningstider

Åpningstidene til frøbiblioteket følger bibliotekets vanlige åpningstider, som du finner her.